Duurzaamheid in Larense Veld

Stelt u zich een woning voor die van alle comfort is voorzien, waarin je gezond kunt leven en die daarnaast ook nog eens goed betaalbaar en waardevast is. Larense Veld ontwikkelt woningen die we zo hebben ontworpen dat we de kwaliteit van wonen kunnen verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen gaan. Het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis. Dat is waar wij naar streven.

Een energie neutrale woning*

De norm voor de energiebehoefte van uw woning wordt op basis van de zogenoemde EPC [Energie Prestatie Coëfficiënt] berekening van de woning vastgesteld.
Het Bouwbesluit stelt eisen aan energiezuinigheid van nieuwe woningen. De EPC-waarde voor grondgebonden woningen mag niet groter zijn dan EPC ≤ 0,4.
De woningen in Larense Veld hebben een EPC-waarde van 0 of lager en zijn daarmee energieneutraal. Dit wil zeggen dat het gebouwgebonden energieverbruik berekend volgens de EPC berekening precies 0 of lager is. U bespaart hiermee aanzienlijk op uw energierekening.

Lagere maandlasten en extra leencapaciteit

Wie een energie neutrale woning koopt met een EPC van 0 is gewoon voordeliger uit. Waarom? De extra financieringskosten zijn lager dan de energiekosten die u normaal heeft.
U kunt bij het kopen van deze energie neutrale woning bij een aantal banken meer lenen of u ontvangt bij de meeste banken een rentekorting.

Energiezuinig

De woningen zijn energieneutraal. Met een energieprestatie (EPC) van 0 is het gebouw gebonden energiegebruik nihil. U kunt bij het kopen van deze energie neutrale woning bij de meeste banken tot wel € 25.000,- meer lenen, ook geven de meeste banken een rentekorting voor energie neutrale woningen

Verwarming

Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte;

Gezondheid

De combinatie van gezonde materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Isolatie

De schil van het gebouw is hoogwaardig geïsoleerd met driedubbele beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij;

Zonnepanelen

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wekt u zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat;

Verwarmingssysteem

De woningen zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp die restwarmte gebruikt voor de vloerverwarming. Optioneel kan de woning zelfs gekoeld worden op hete zomerdagen. Daardoor is de woning extra comfortabel.

Water

De moderne kranen zorgen voor een zuinig watergebruik. Als u kiest voor eco-kranen of een regenton kunt u zelfs meer water besparen. En wist u dat u met een groene tuin de waterhuishouding van Nederland helpt?

Ventilatie

De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem die de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat maakt de woning aangenaam en gezond;

Materialen

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het duurzame bron heeft. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled beton.

Flora en Fauna

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen;

Toekomstwaarde

Uw woning is helemaal klaar voor de toekomst. Zo is de woning onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.

Duurzame Bouwplaats

Op de bouwplaats wordt het energieverbruik al beperkt door toepassing van ledverlichting waar mogelijk, schemerschakelaars en geïsoleerde bouwketen. Ook werkt de aannemer met een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving. De overige energie die gebruikt wordt is allemaal groene stroom. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

030-6097247
desiree.broekhuis@am.nl

Desiree Broekhuis - Stuvel
Ligging van het project