Nieuwbouwproject Larense Veld in Almere Haven

In Larense Veld in Almere Haven woont u aan een intiem hofje omringd door bos en park en vindt u rust en ruimte met alle voorzieningen in de nabijheid. U fietst zo naar het Gooimeer of de haven met haar gezellige terrassen en restaurants of naar de winkels in de buurt. Om de hoek ligt het bijzondere natuurgebied Kromslootpark en aan de overzijde het Vroege Vogelbos en Beginbos. Maar u bent ook zo in de binnenstad of zo de stad weer uit via de goede ontsluiting naar de bestaande oprit van de A6.

Meer informatie over de wijk De Laren vindt u op de website van de gemeente Almere

De woningen in Larense Veld

Er is samen gewerkt met Schippers Architecten BNA te Den Haag aan de verdere uitwerking van het plan en de woningen. Hierbij is naast de typologie en uitstraling van de woningen ook nagedacht over de inrichting van de plattegronden. Met input uit de reeds afgeronde woonwensenquête onder de geïnteresseerden heeft de architect de verkaveling, de plattegronden en de gevels van de 35 rijwoningen en de 16 twee-onder-een-kap woningen verder uitgewerkt.

De rij- en hoekwoningen bestaan uit woningen met een breedtemaat van ca. 5,40 meter en een breedtemaat van ca. 6 meter en worden gerealiseerd in 6 kleine woonblokjes van 3 tot 8 woningen. De woningen liggen aan een binnenhofje waar kan worden geparkeerd. De twee-onder-een-kapwoningen staan op een ruime kavel van ca. 240 tot ca 268m² en beschikken over een parkeerplaats op eigen erf. De prijzen van de rijwoningen zijn vanaf € 269.000 v.o.n. en de prijzen van de twee-onder-een-kap-woningen zijn vanaf € 399.000,- v.o.n.

Alle woningen worden voorzien van PV panelen, luxe sanitair, tegelwerk en vloerverwarming op de begane grond, de eerste verdieping en de zolder.

Gasloos wonen krijgt een plek in Larense Veld

Nieuwe huizen worden op termijn niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk. Dat staat in de het nieuwe wetsvoorstel van de regering. Ook bestaande huizen moeten aardgasvrij worden gemaakt.

De Rijksoverheid streeft naar een zo duurzaam mogelijke energievoorziening in 2050. Dan moet de CO2-uitstoot 80 tot 95 procent lager zijn dan in 1990. Daarom worden geen nieuwe gasnetwerken meer aangelegd en verdwijnt de aansluitplicht voor nieuwbouwhuizen.

De nieuwbouwplannen die al op de tekentafel liggen, gaan vaak nog uit van aardgas. Voor Larense Veld zullen alle woningen al zonder een aansluiting op het gas worden gebouwd. Duurzaam wonen dus in een woning voorbereid op de toekomst!

Belangstelling in Larense Veld?

Registreer u nu als belangstellende  en wij houden u op de hoogte over de verdere ontwikkelingen.

Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

030-6097247
desiree.broekhuis@am.nl

Desiree Broekhuis - Stuvel
Ligging van het project